Ανάλυση του νέου τραγουδιού - βίντεο του PSY, Gentleman.

4/14/2013 11:54:00 μ.μ. | | | | | | 0 Comments

Μιάμιση μέρα μετά το ανέβασμα του MV του Gentleman του PSY, και ήδη έχει 32 εκατομμύρια προβολές.
Το βίντεο κανονικά θα ανέβαινε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αλλά τελικά ανέβηκε λίγο μετά το τέλος της συναυλίας Happening του PSY, στην οποία είχε επίσης προβληθεί το MV.

Είχαμε ακούσει λοιπόν το τραγούδι 2 μέρες πριν, και πάμε να δούμε και το βίντεο:




Στα πρώτα δεκαπέντε δευτερόλεπτα, φαίνεται πρώτον το ότι θα τρολλάρει σε όλο το βίντεο, και δεύτερον ποιός θα είναι ο χορός του MV.

PSY + ΚΑΠΗ

PSY - Hip Dance
Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη k-pop και εκτός του Gangnam Style, σίγουρα θα αναγνωρίζουν το χορό, είναι από το Abracadabra των Brown Eyed Girls (Jea, Miryo, Narsha και Gain), και δεν υπάρχει φυσικά θέμα κλοπής αφού στο MV συμμετέχει η ίδια η Gain (άλλωστε φαντάζομαι ότι και η χορογραφία δεν "ανήκει" στο group).


Αυτή τη στιγμή το Abracadabra έχει 13,5 m views, να δούμε πόσο θα ανέβει στο κοντινό χρονικό διάστημα, γιατί μέχρι στιγμής τα επιπλέον views θα προέρχονται από αυτούς που ήδη γνωρίζουν και θέλουν να ξαναδούν το βίντεο (είναι και κορυφαίο βίντεο :P)

PSY trolling στο γυμναστήριο
Από το 0:40 και μετά κάνουν την εμφάνισή τους οι πρωταγωνιστές του Infinite Challenge...

Noh Hong-chul
Yoo Jae-Suk
και το ενδιαφέρον μένει αμείωτο όσο ο Psy συνεχίζει τις αταξίες, ακόμα και με τα μικρά παιδιά στο γήπεδο, ή με τα κορίτσια που βάζει αντιληακό.


Τι gentleman..
Εδώ βρίσκει και συμπαράσταση
Στο MV συμμετέχει και ο Jeong Hyeong Don, που εκτός του Infinite Challenge παρουσιάζει και το Weekly Idol (εκπομπή που κάθε εβδομάδα καλούν ένα διαφορετικό γκρουπ, και highlight είναι το random dance, όπου βάζουν το γκρουπ να συγχρονίζει το χορό στα αποσπάσματα από τα τραγούδια τους που μπαίνουν τυχαία).

Ωπ, η Gain!
Ο Psy βρίσκει συμπαράσταση στις τρολλιές του και από τη Gain, με την οποιά μετά πάνε και καλά να γευματίσουν.

Problem, PSY;
Το παραπάνω καρέ έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το αν όντως φαίνεται το στήθος της ή όχι, προσωπικά το παρακάτω σχόλιο στον asianjunkie με καλύπτει:

It’s not a nipple. I can’t believe people are actually thinking it is, they fail anatomy so hard. The shadow appears because Gain is wearing the dress pretty tightly, so there’s a dip where the edge of the leather-stuff is pushing against her boob and denting it in a bit. This is the shadow you’re seeing. If you look you can see a symmetrical shadow on the other side for the same reason. We all know that Gain is one of the bustiest girls in k-pop, which admittedly isn’t saying a lot, but we know she’s at least a B-cup if not larger. Remember those bra ads she did recently (that were posted on this very blog)? She filled out that bras okay. So there is NO WAY KNOWN her nipple is that high. Whoever originally pointed this out obviously has never had a girlfriend who wears tight dresses. 
Φωτογραφίες από τη Gain να διαφημίζει εσώρουχα υπάρχουν εδώ.

Κλασικό πλάνο από τη χορογραφία

Εδώ τα διαλύει όλα
Δοξάστε τον
Οι χαζομάρες του συνεχίζονται και μετά από το θεωρητικό τέλος του MV (υποθέτω στο MAD και στο MTV θα δείχνουν μέχρι το 3:14
Λίγο poledancing - poletrolling
Και αυτό ήταν. Σαν τραγούδι δεν είναι άσχημο, είχε πει άλλωστε ότι θα στοχεύσει και στο κοινό του εκτός Ασίας.

Σε σχέση με το Gangnam Style είναι λιγότερο αυθεντικό (ανακυκλώνει κάποια πράγματα, όπως το χορό από άλλο συγκρότημα, το cast από το Gangnam Style και του Infinite Challenge).

Το Gangnam Style όμως είχε και το στοιχείο της έκπληξης, το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορούσε να έχει και εδώ, καθώς όλος ο πλανήτης τον γνωρίζει. Παρόλαυτα, κρατάει το ενδιαφέρον για το τι άλλη κίνηση που να δείχνει πόσο Gentleman (δεν) είναι.

Αν δεν υπήρχε το Gangnam Style, θα γινόταν viral το βίντεο αυτό; Πιστεύω πως ναι, αν και όχι στον ίδιο βαθμό.

Περιμένω οι κριτικές να είναι μέτριες προς καλές, αν και το εύκολο είναι να το κράξεις μέχρι και σαν αμερικανιά, όταν έχεις συνηθίσει σε Πάολα και Παντελίδη.

Αυτό που εύχομαι είναι οι κοπέλες να υιοθετήσουν το χορό του, ειδικά τώρα που έρχεται καλοκαίρι!

0 σχόλια: