Το φαινόμενο Crayon Pop

8/31/2013 12:25:00 π.μ. | | | | | | | | 0 Comments


Οι Crayon Pop είναι ένα πενταμελές συγκρότημα κοριτσιών που λίγοι στη K-Pop γνώριζαν μέχρι την Άνοιξη, αλλά φαντάζομαι όλοι τις έχουν ακούσει πλέον. Λογικό, καθώς δε ξεκίνησαν όπως τα υπόλοιπα συγκροτήματα, η εταιρία τους διαχειριζόταν πολύ μικρότερο μπάτζετ από τις υπόλοιπες εταιρίες (δε μιλάμε καν για τους κολοσσούς SMent, JYP και YG), και οι εμφανίσεις τους στις μουσικές εκπομπές ήταν πολύ περιορισμένες.


Το πρώτο τους single ήταν πέρσι το καλοκαίρι, το Bing Bing το οποίο είναι πάρα πολύ ωραίο και αρκετά mainstream θα έλεγα. Ωστόσο, όταν έβγαλαν το επόμενό τους single, το Dancing Queen, οι εκπομπές δε τις καλούσαν για να εμφανιστούν για να παρουσιάσουν το τραγούδι.

Bing Bing Dance Version



Οπότε τι έκαναν; Αποφάσισαν μαζί με την εταιρία τους να κάνουν τυχαίες εμφανίσεις στους δρόμους τις Seoul! Κυκλοφορούσαν με χαρακτηριστικές πολύχρωμες φόρμες και σκουφιά και όπου έβρισκαν χώρο παρουσίαζαν το Dancing Queen!

Dancing Queen Tracksuits
Dancing Queen



Έτσι σιγά σιγά άρχισαν να αποκτούν το δικό τους, λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό. Και για τους διεθνείς fans, είχαν διάφορες εκδόσεις MV για τα τραγούδια τους μαζί και με dance versions.


Στην αρχή του έτους είχαν κανονίσει μινι-συναυλία στην Ιαπωνία η οποία είχε ιδιαίτερη επιτυχία με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτηση και για δεύτερη - το στυλ τους ταιριάζει άλλωστε πιο πολύ στην Ιαπωνία λόγω του ιδιαίτερου concept με τις φόρμες.


Εντωμεταξύ, από τα τέλη του 2012 έχουν ξεκινήσει στο κανάλι τους στο YouTube εκπομπές με τίτλο Crayon Pop TV, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει εμπειρία για Variety Shows που πολύ συχνά πηγαίνουν τα K-Pop Idols.

Crayon Pop TV με αγγλικούς υπότιτλους!



Και φτάνουμε στον Ιούνιο, όπου βγήκε το νέο τους single με τίτλο Bar Bar Bar. Το βίντεο βγήκε στις 13 Ιουνίου, και στις 23 Ιουνίου βγήκε η Dance Version του MV.

Crayon Pop - Bar Bar Bar Dance Version


Κάπου εκεί ξεκίνησε και το viral φαινόμενο με τις Crayon Pop. Ο λόγος είναι κυρίως το χορευτικό με τίτλο 5 Cylinder Engine Dance.

5 Cylinder Engine Dance

Όπως πέρσι με τον PSY, υπάρχουν και εδώ αρκετές αναφορές/παρωδίες/dance covers από διάσημους και μη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί το single στη κορυφή του κορεατικού Billboard και στη 3η θέση του Gaon Chart. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έκαναν το μέχρι πρότινος απίστευτο, δηλαδή το να κοντράρουν τις 2NE1 για τη πρώτη θέση και τελικά να παίρνουν νίκη στο Μ! Countdown στις 30 Αυγούστου ενάντια στους EXO!



Δεν είναι όλα ρόδινα βέβαια, πρώτα απ' όλα οι αυταπατικοί fans των παραπάνω τις μισούνε που κοντράρουν τα είδωλά τους, όπως επίσης και κάποια θέματα με κάποιες παρεξηγήσεις πολιτικού περιεχόμενου και κάτι άλλα με την εταιρία τους, αλλά αυτά δε μας πολυαφορούν :)

Crayon Pop - Bar Bar Bar


Όσον αφορά τις 5 κοπέλες τώρα, αν είναι δύσκολο το να ξεχωρίζεις ασιάτισες στα K-pop groups, ειδικά με τις Crayon Pop είναι ακόμα πιο δύσκολο, λόγω και της ενδυμασίας τους, και το ότι δε πρέπει να έχουν κάνει τόσες πλαστικές ώστε να τονίζονται χαρακτηριστικά :P, και λόγω του ότι 2 κοπέλες έιναι δίδυμες!

Τα μέλη τους είναι:
Gummi, 25
Ellin, 23
Choa, 23
Way, 23
Soyul, 22
Και φωτογραφίες τους:
Choa

Ellin

Gummi

Soyul

Way
Ήδη έχουν γίνει αφιερώματα σε πολλά δυτικά sites για αυτές, και έχουν ελπίδες να γίνουν φαινόμενο αντίστοιχο του PSY, αν ΔΕΝ τις προωθήσουν ως τις διάδοχους του PSY.

Saturday Night (από το πρώτο τους single) - νέο MV



και μη ξεχνάμε:


0 σχόλια: